Soittajaksi?

Seuraava koesoitto järjestetään 10.2.2019 Riihimäen musiikkiopistolla. Haemme keväällä 2019 soittajia kontrabassoon, trumpettiin ja fagottiin.

Yleistä koesoitoista
Vivoon valitaan uusia soittajia koesoitoissa, joita järjestetään tarvittaessa, esimerkiksi harjoitusperiodien yhteydessä. Lisäksi pyrimme järjestämään keväällä ja syksyllä erillisen koesoittopäivän, josta ilmoitamme erikseen näillä nettisivuilla.

Koesoitossa esitetään vapaavalintainen teos, esimerkiksi isompimuotoisen teoksen osa. Lisäksi voidaan kuunnella prima vista -näyte. Kutakin hakijaa kohti varataan aikaa n. 10 minuuttia.

Orkesterin koesoittoon ei voi osallistua äänitteellä.

Joissakin soitinryhmissä saattaa ennestään olla paljon soittajia, jolloin orkesteriin koesoiton perusteella hyväksytty hakija voidaan ottaa jonotuslistalle, jolloin kutsu orkesterin riveihin käy heti, kun paikka vapautuu.

Ilmoittaudu koesoittoon:

A) Vaikka heti täyttämällä hakemuslomake. Kun seuraavan koesoiton aika ja paikka ovat selvillä, lähetämme sähköpostitse kutsun n. viikkoa ennen. Vastaamalla kutsuun vahvistat osallistumisesi koesoittoon. Jos ajankohta ei sovi, ei hätää, vastaamalla varmistat että olet mukana seuraavalla kerralla.

B) Jos sinulla ei ole toimivaa sähköpostiosoitetta, voit lähettää postitse vapaamuotoisen hakemuksen, (osoite: Sinfoniaorkesteri Vivo, Arjavirrankatu 17, 11100 RIIHIMÄKI) josta löytyy seuraavat tiedot:

Nimi
Ikä (synt. vuosi)
Puhelinnumero (kännykkä)
sähköpostiosoite
Mitä soitinta soitat
Mitä instrumenttisi tutkintoja olet tehnyt
Missä opiskelet
Orkesterikokemus

Annamme mielellään lisätietoja, ota yhteyttä!

Mitkä ovat pääsyvaatimukset?
Kurssitutkintovaatimusta ei ole. Käytännössä orkesteriin tullessaan soittaja hallitsee hyvin soittimensa D-tutkinnon ohjelmistoa (ent. musiikkiopiston I-kurssi, ns. “tolppa-I”).

Hyvän soittotaidon lisäksi soittajalta edellytetään:

 • Aktiivista mukanaoloa – esim. yhteystiedot on pidettävä aina ajantasalla.
 • Harjoituksissa ja konserteissa ollaan ajoissa paikalla
 • Soittaessa yritetään parasta.
 • Reipasta asennetta. Virheitä ei saa pelätä.
 • Käytännön asioita orkesterin toiminnasta:

 • Jotta eri puolilla Suomea asuvilla soittajilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet olla mukana orkesterissa, korvaamme matkakustannukset Suomessa (lähdemme siitä että soittaja matkustaa halvimmalla mahdollisella tavalla).
 • Matkakorvauslomake on palautettava kahden viikon kuluessa periodin päättymisestä. Oman auton käyttämisestä on sovittava erikseen – varsinaisiin kilometrikorvauksiin Vivon budjetti ei valitettavasti veny.
 • Majoitus on useimmiten koulun lattialla, patjoja ei välttämättä ole mahdollista järjestää, joten makuupussi ja -alusta (retkipatja) mukaan. Kerromme soittajakirjeessä jos poikkeuksellisesti saamme paremman majoituksen. Hyvin harvoin päästään hotelliin.
  Orkesterille on v. 2005 hankittu kunnolliset tukevat nuottitelineet (n. 40 kpl). Ilmoitamme soittajakirjeessä, jos joissakin harjoituksissa tai konserteissa poikkeuksellisesti tarvitaan oma nuottiteline.
 • Sello- ja bassoalustoja (ns. reikälevy) on käytettävissä rajoitetusti ja vaihtelevasti – soittajalta oletetaan löytyvän oma stakkelinpidike, kuminen lattiasuojus tai teollisuustimanttikärki kivilattiaolosuhteisiin. Oikeassa konserttisalissa ei käytetä alustaa lainkaan: lava toimii resonaattorina ja sopivia koloja on valmiina!
 • Orkesterilla on muutama jakkara kontrabasisteille.
 • Orkesterilla ei ole omia patarumpuja, malletteja (ksylofoni, marimba, vibrafoni), vaan ne lainataan/vuokrataan tarpeen mukaan. Lyömäsoittajien oletetaan etukäteen ottavan selvää mitä instrumentteja kulloinkin tarvitaan, ja sopivan “säläsoittimien” ja omien kapuloiden/nuijien tuomisesta.
 • Orkesterilla ei ole omaa harppua. Harpistin kanssa sovitaan instrumentin kuljettamisesta erikseen, orkesteri pääsääntöisesti korvaa kuljetuskustannukset.
 • Kaikki erikoissoittimet (kuten celesta) lainataan tai vuokrataan tarvittaessa.
 • Ennen harjoitus- ja konserttiperiodeja stemmat ovat ladattavissa pdf-muodossa foorumilta kotiharjoittelua varten.
 • Pääsääntöisesti soittajakirjeitä ei lähetetä, vaan orkesterin ilmoitustauluna toimii keskustelufoorumi, johon jokaisella soittajalla on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana.